Tervetuloa takaisin maallisempien vitutusten pariin! Näitähän kyllä riittää... Taas on nimittäin tutkittu ja nyt hutkitaan!

Tieto kertoo, ettei politiikka kiinnosta suomalaisia ollenkaan siinä määrin, kuin muita pohjoismaalaisia. Aiheesta lyhyesti tuossa. Tämä ei ole yllätys. Yhä useampi kyllästyy seuraamaan tuota teatteria, jonka esitys on vuodesta toiseen näyttelijöitä myöten sama. Ja jos joskus saadaankin uusi kasvo kehiin niin näytelmän juoni ei muutu koskaan. Siitä pitää ryhmäkuri, tuo demokratiamme irvikuva huolen. Miten helvetissä tälläinen syöpäkasvain on yleensä saatu ujutettua systeemiin? Ja miten se voi olla siellä edelleenkin?

Ensin esim. kansanedustajaehdokkaat kampanjoivat vaalien alla ja lupailevat auliisti noudattaa äänestäjien tahtoa ja vaalikoneet tenttaavat heidän kantojaan asioihin hyvinkin yksityiskohtaisesti. Sitten kun tulee napin painamisen aika niin, voi voi, onkin tehty tällainen ryhmäpäätös, pakkohan sitä on noudattaa! Ei jumalauta, kenen asialla siellä siis oikeasti ollaankaan?

Voidaan myös kysyä, että miksi siellä ollaan ja niin suurella joukolla? Eduskunnalla ei ole enää kuin rippeet jäljellä siitä vallasta, mikä sillä oli ennen EU-jäsenyyttä. "Kansan"edustajistamme on tehty pelkkiä napinpainajarobotteja, jotka painavat sitä nappia mitä käsketään. Tuollaisen pelleilyn ylläpitämiseen riittäisi huomattavasti pienempi porukka; mihin vittuun nämä vielä henkilökohtaisia avustajia tarvitsevat?

Kyllä joo, EU-jäsenyydestä järjestettiin kansanäänestys, mutta millaisen propagandakoneiston se "oikea" tulos vaatikaan! Ja kyllä aika moni vielä muistaa, miltä näytti kyllä- ja ei-äänten alueellinen jakauma kartalla! Ja rahaliitosta ei enää uskallettukaan antaa kansan äänestää, vaan asia annettiin eduskunnan ratkaitavaksi tunnetuin seurauksin. Tässä kohtaa varsinainen valtiopetos tapahtui: Omasta rahayksiköstä luopuminen olisi vaatinut perustuslaillisen käsittelyn, eli hyväksyminen olisi vaatinut 5/6 enemmistön, mutta koska kävi selväksi, että sellaista ei kokoon saataisi (niitä harvoja kertoja, jolloin edustajille nimenomaisesti annettiin vapaat kädet!) keksittiin kätevä takaportti: muutettiin perustuslakia!!

Näin se demokratia meillä toimii. Seuraava asia, josta ei uskalleta antaa kansan äänestää on juuri nyt ajankohtainen EU:n perustuslaki, josta ei ole paljon tietoa tihkunut. Missä se tieto makaa? Kuitenkin useat muut Euroopan maat aikovat järjestää siitä kansanäänestyksen, eli tarpeellinen tieto on olemassa jossakin!

Kaiken kaikkiaan politiikka haisee. Asioita vähänkään seuraava ei voi välttyä vaikutelmalta, että nuo helvetin isopalkkaiset edustajamme ovat aivan jonkun muun kuin kansan palveluksessa. He ovat vuosien saatossa vieraantuneet täysin reaalimaailmasta ja järjestelevät enimmäkseen vain omia tai tiettyjen sidosryhmiensä etuja. Ei siis mikään ihme, että alkaa äänestäjiltä usko loppua.

No niin, riittäköön tämä tällä erää. Joudun kyllä vielä palaamaan aiheeseen, niin vastenmielinen kuin se onkin. Mutta kysymys on sentään meidän edustuksellisesta demokratiastamme!

Hyvää yötä nyt. Väsyttää.