Ei minulla uutisankkuri K. Toivosta vastaan mitään ole - päinvastoin. Tuo häneltä eilen lainaamani lausahdus on vain tulkittavissa myös meikäläisen ajatusmaailmaan sopivaksi. Sillä jos tästä maailmasta kertova uutinen on hauska, niin siinä mennään yleensä jo surkuhupaisuuden puolelle! Sääli, ettei hänelle tarjoutunut eilen viimeiseen lähetykseensä juurikaan näitä hauskuuksia, pelkkää kurjuutta vain. Haluan vielä omalta osaltani sanoa: Kiitos Kari yhteisistä hetkistämme ja auvoisia eläkepäiviä sinulle!

 

Ilta-Sanomat kertoi eilen Veikkauksen johtajien vaatimattomista yli 16 prosentin palkankorotuksista, joiden jälkeen mm. Risto Niemisen kuukausiansiot luontoisetuineen ovat 16 400 euroa. Siis lähes 100 000 markkaa! Kuukaudessa! Siinä teille tupo-linjaa.

Tästä tulee samalla mieleen parikin juttua, joista on ollut tarkoitus sananen sanoa: Nuo markat eivät nimittäin sitten ole mitään 'mummon markkoja'! Siitä, kun Suomi luopui eräästä tärkeimmästä itsenäisen valtion tuntomerkistä - omasta rahasta - ei ole kuin muutama vuosi! Ja tuo typeryyttä tihkuva trendikäs ilmaus pesiytyi kieleemme välittömästi! Kukahan perkeleen idiootti sen ensimmäisenä keksi? Hyi helvetti kuitenkin. Lakatkaa tällä puheella hokemasta moista älyttömyyden huipentumaa, onko selvä.

Ja toinen: Tunteeko kukaan ketään, joka tuntisi ketään, joka tuntisi edes jonkun, joka on viime aikoina voittanut Kenosta jotain?

 

CSM? CVC Capital Partners? Nordic Capital? Mitä vittuja nämä ovat? No karkintekijöitä Suomen Turusta tietenkin. Näin on jälleen yksi maineikas suomalainen tehdas ajettu ulkomaisten sijoittajien lämpimän sylin kautta helvettiin. Ja yli 450 työntekijää kadulle. Koska Suomesta on halvin lopettaa, täällä kun on heikoin irtisanomissuoja. Te lyhytnäköiset voitontavoittelijat tämän kaiken takana - ensimmäisestä ulkomaisille myydystä osuudesta eiliseen lopettamispäätökseen asti - haistakaa te vittu! Ja sinä, joka olet vielä töissä jossakin sellaisessa laitoksessa, jonka 'omistavat' tuonkaltaiset mitäänsanomattomat hämärät nimet; tiedä, että sinunkin työpaikkasi tullaan jonakin päivänä lopettamaan - 'täysin yllättäen'. Paras kun alat jo nyt katselemaan uutta. 

 

Tätä kirjoitettessa paperin työkiistassa vielä neuvotellaan. Voimia sinne valtakunnansovittelijan toimistoon. Ja älyä ja viisautta. Tehkää sellainen ratkaisu, että koneet saadaan käyntiin jo huomisaamuna. Niiden seisottaminen enää hetkeäkään ei voi olla kenenkään etu. Ei kenenkään!

Oletteko muuten huomanneet, että joka puolella puhutaan paperilakosta? On pakko muistuttaa, että kyse ei enää viikkoon ole ollut lakosta. Lakko kesti kaksi päivää ja nyt on työnantajien neljän viikon työsulku. Asia on siis aivan toinen. Mikä siinä on niin vaikeata? Eilenkin molemmat iltapäivälehdet puhuivat lakosta! Ovatko toimittajat niin tyhmiä, etteivät ymmärrä eroa, vai onko tässä jotain tarkoitushakuisuutta takana?

 

Ja voimia myös sinne Turkuun. On tämä aika touhua.