RAKAS JOULUPUKKI

Olinko eka? (Ajattelin meinaan olla kerrankin ajoissa liikkeellä, koska joulukin näemmä aikaistuu joka vuosi.)

Kirjoitan Sinulle nyt pitkästä, pitkästä aikaa. Edellisestä on niin kauan, etten yhtään muista mitä silloin tuli toivottua. Ei varmaan kuitenkaan mitään sellaisia ihmehärpättimiä, mitä pajasi  nykyään valmistaa! Enkäpähän minä paljon nytkään toivo, mutta siitä lisää hetken päästä.

Mitäs muuten Korvatunturille? Taitaa olla täysi talvi jo? Täällä vähän etelämpänä sitä pukkaa justiin tulemaan taivaan täydeltä. Minä en sitten ollenkaan tarvitsisi lunta. En keksi sille kertakaikkiaan mitään käyttöä. Siitä ei ole kuin riesaa. Muksut tietysti tykkäävät, joten olkoon nyt vielä tämän kerran. Ja onhan se toki kaunista, mutta mutta... No, Sinä kyllä tiedät.

Olisi muuten täälläkin kiva tietää, meinaan että mitä mieltä Pukki on maailman menosta? Jokos se on globalisaatio iskenyt Korvatunturillekin? Ei kai vaan ole Pukin Pajan tuotantoa ulkoistettu tai kilpailutettu tai peräti siirretty Kiinaan? Ei kai vaan siellä ole työteliäitä pikku tonttujasi koskevia yt-neuvotteluja ollut?

Työhän siellä on varmaan hirveän hektistä, kun se on niin kausiluonteistakin. Onkos Pukilla näin ollen paljon pätkätyöläistonttuja? Osa-aikaisuus se on päivän sana. Kerropas Sinä Pukki, mitä se tarkoittaa kun kolmen kokoaikatontun työt tekee kuusi osa-aikaista? Onkos Pukki samaa mieltä, että siinä kyllä tonttujen työttömyystilasto kaunistuu, mutta samalla kukaan niistä kuudesta ei tule palkallaan toimeen? Miten siinä pikku pätkätyöläistonttu suunnittelee elämäänsä eteenpäin - mahtaako herua tonttulan pankista asuntoluottoa hänelle? Ei mahda tipahtaa. Mitäs sanot Pukki siihen?

No tulipas eksyttyä aiheesta. Niistä toivomuksistahan minun piti.

Luulen, etten itse tarvitse tällä kierroksella mitään. Minulla kun on jo kaikkea. On perhe ja koti ja tavaroitakin jo vaikka mitä. Tai ehkä yhtä sentään kaipaisin - aikaa. Tarvitsisin kipeästi aikaa olla kotona läheisteni kanssa, siis nauttia elämästä. Mutta aika ei taida olla Sinun pajasi tuotteita?

Tässä toivomuslistani kaikessa lyhykäisyydessään:

  • Tuo vain sellaista, mitä todella tarvitsemme.
  • Pistä keksijätonttusi askartelemaan jotain hyödyllistä, sen sijaan että he uurastavat uupumatta kaikenlaisen humpuukin parissa.
  • Kun rekesi näillä ohjeilla on huomattavasti keventynyt, niin mahtuisikohan siihen vaikka vähän TIETOA, että saataisiin vähitellen se tietämättömyys ja taikausko hävitettyä maan päältä.
  • Tuosta tuli mieleeni, että oletkohan sittenkään aattoiltaisin muistanut kiertää ihan koko maailmaa? Näinä aikoina erityisesti on hätä suuri ja paljon paikkoja, joissa Sinua todella kaivattaisiin...
  • Poliitikoille ja päättäjille voisit tuoda sellaiset lasit, joilla näkee vähän pidemmälle - sanotaanko esimerkiksi vaalikauden yli.
  • Ja suomalainen ay-liike - jos sen jostain löydät - tarvitsisi kipeästi herätyskelloa.

Jos nämäkin pikku toiveeni toteuttaisit, niin olisinpa onnellinen. Ehkä moni muukin?

Kaikista tärkein on kuitenkin hyvä joulumieli, jonka tuot tullessasi. Älä unohda sitä matkastasi tälläkään kertaa. Kaikkea hyvää Sinulle ja ahkerille tontuillesi. Ja Petterille! Nähdään pian.

(Erityisterkut vielä joulumuorille. Arvaanko pahasti vikaan jos väitän, että hän se kuitenkin teidän lafkaanne pystyssä pitää? Kyllä me miehet tiedämme - kaiken takana on nainen, joulunakin!)

Odottavin terveisin, käyrä korkealla

Aina Sinun

V-LOKAAJASI