Maailma on seonnut lopullisesti. Keskiaika kolkuttaa rajoillamme niin, ettei edes sivistysvaltiossa nimeltä Suomi tahdo uskaltaa kirjoittaa suomenkieliseen blogiinsa suoraan, mitä ajattelee. Jos nämäkin saatanalliset säkeet olisivat tankeroenglannikseni, saattaisi tapahtua vaikka mitä. Maailma vapisee taantumuksen kourissa.

Tähän on tultu. Ei ole mitään valistusta, ei mitään sivistystä. Uskonto kävelee kaiken sen yli milloin haluaa. Olkoon tämän täysin suhteettomuuksiin paisuneen muutaman pilakuvan vastaisen Pyhän Hurmoksen takana minkälainen poliittinen masinointi tahansa, niin uskonto on kuitenkin se polttoaine, jolla roihu sytytettiin ja jolla sitä ruokitaan. Miksi tällainen hulluus nauttii meillä länsimaissakin oikein lainsäädännöllistä asemaa kaiken arvostelun yläpuolella? Miksi, oi miksi? Muistakaamme, että olemattomanpilkkalaki on Suomessakin edelleen voimassa. Ei ole ihmisen itsekkäällä typeryydellä äärtä eikä rantaa.

Ei voi muuta kuin toivoa, että syntynyt absurdi uskonsota kääntyy lopulta uskontoja itseään vastaan - niitä kaikkia. Mutta montako sataa vuotta siihen kuluu?

Yksi kysymys enää: Kun länsimaisissa sivistysvaltioissa - poislukien fundamentalistikristittyjen hallitsema USA - on jo ainakin orastamassa havainto, ettei yliluonnollisiin jumaliin uskomiselle oikein tahdo löytyä tarkempaa tutkimusta kestäviä perusteita, niin kuka kävisi kertomassa noille keskiaikaa eläville, uskontonsa sokaisemille kiihkoilijoille jotka huutavat verta ja kuolemaa jumalansa nimeen, että melkoisella todennäköisyydellä heidänkään jumalaansa ei taida olla lainkaan olemassa? Vai antaudummeko suosiolla?

 

Päivitystä (eikö tämä kyyristely jo lopu!)

- Kulttuurilehti Kaltio julkaisi sarjakuvan - päätomittajalle potkut (Yle 24.2.)

- Kaltion päätoimittajalle potkut (Hesari 24.2.)

- Oulu pyysi anteeksi sarjakuvapiirtäjältä (Yle 9.3.)