EU:n liikenne- ja viestintäkomissaarion salassa valmistelema uusi postipalveludirektiivi on putkahtanut näin kevään kynnyksellä päivänvaloon. Äänekkään kalabaliikin parlamentissa aiheuttanut direktiivi vaatii jäsenvaltioita luomaan kolmivaiheisen ohjelman postipalvelujen parantamiseksi ja erityisesti jakelun tehostamiseksi.

Ensimmäisessä vaiheessa kaikissa jakelukohteissa, joissa on useita asuntoja, siirrytään lokerojakeluun. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi kerrostaloissa joudutaan rakentamaan alakertaan lokerikot asukkaiden postia varten. Järjestelyn uskotaan keventävän merkittävästi postinjakajien työtaakkaa ja jostain omituisesta syystä myös parantavan talojen paloturvallisuutta.

Toisessa vaiheessa palvelua parannetaan ja jakajien työtä helpotetaan edelleen siten, että kaikille postinsaajille, siis myös omakotiasujille, rakennetaan lokerikot suoraan postikonttoreiden tai asiamiespostien yhteyteen. Tämä vaihe lisää postin asiakaskotien paloturvallisuutta entisestään.

Kolmas vaihe, johon tulisi komissaarion mukaan päästä kymmenen vuoden siirtymäajan jälkeen, parantaa palvelun asiakaslähtöisyyden uuteen ulottuvuuteen: silloin jokainen voi hakea postinsa suoraan lähettäjältä!

Direktiiviä tuoreeltaan kommentoinut Euroopan Posteljooniliiton kreikkalainen puheenjohtaja Primus Aprilis kiitteli komissaariota vesissä silmin jäsenistönsä puolesta: - Tämä on niin mahtava helpotus työtaakkaamme, etten tiedä mitä tässä enää sanoisi, saati tekisi, hän huokaili. Kehulinjoilla oli myös EU-POOn (EU Post Office Organization) sirmakka brittipääsihteeri April Foolsday:  -Tästä on luultavasti mahdotonta kenenkään panna enää paremmaksi. Tämä on palvelutehokkuuden huippu, hän intoili iloisesti.

Posti-Pekkaa ei ole vielä tavoitettu kommentoimaan.