Vitutuslokaajan valitut -uutiskooste viime päiviltä:

Onko sinua vielä partneroitu? Siis henkilöstö- sellaisesti? Termi EI ilmeisestikään liity moottorisahan käyttöön, vaikka sen vaikutus työsuhteeseesi onkin samantapainen, kuten allaolevasta selviää: 

Aamulehden "mistä kysymys" -palsta kysyy tänään, miksi tamperelainen liikuntakeskus Fressi hakee uusia työntekijöitä, kun se on juuri päässyt irtisanomasta toistakymmentä lakossa ollutta työntekijäänsä. Lehti mainitsee lakon olleen laillinen (hmm... ylen hämmästyttävää - yleensä sanat lakko ja laillinen pyritään Aamulehdessä sijoittamaan mahdollisimman kauas toisistaan!).

Mutta nyt siis Fressi hakee sunnuntain 13.3. lehdessä uusia "iloisia ja reippaita ryhmäliikuntaohjaajia".  Aiheesta haastateltu Fressin toimitusjohtaja N. N. kertoo yrityksen siirtyneen henkilöstöpartnerointiin, jolloin voimassa olevat työsuhteet lakkaavat. (Haastattelusta ei selviä, mitä vittua se partnerointi tarkkaan ottaen on, eikä lokaaja saanut siihen oikein tolkkua googlettelemallakaan. Arvelen sen olevan jotain sukua ulkoistamiselle,  viesti ainakin on sama - sinua ei tarvita.  

Eli olkaapas tarkkoina siellä ja pitäkää selkä tukevasti seinää vasten - partneroitsijat ovat liikkeellä!

Jatketaan Aamulehden parissa: "Päivän kysymys" puolestaan kuuluu, että uskotko Suomessa olevan työvoimapulaa viiden vuoden kuluttua? Lokaaja ihmettelee tätä jatkuvaa kohkaamista siitä, että työntekijöistä olisi pulaa! Ei ainakaan niin kauan kun lahdentakaiset heimoveljemme suostuvat tänne töihin yhden euron tuntipalkalla! (Ateriaetu tosin kuuluu asiaan: lämmintä soppaa kerran päivässä!) Aiheesta oli AL:ssä juttua su 13.3.

Metalliliitto oli puuttunut asiaan ja homma loppui. Tulee vaan tässä mieleen ne kaikki viime aikoina esillä olleet puheet ay-liikkeen tarpeettomuudesta nyky-yhteiskunnassa. Kun uutiset työelämästä ovat päivästä toiseen tätä samaa, milloin ihmiset heräävät huomaamaan, että jonain kauniina päivänä voidaan huutokaupata myös sinun työtehtäviäsi! Viimeistään lastesi.