Helvetillinen hässäkkä töissä jatkuu. Pitäisi tietysti olla iloinen, että yleensä on töitä, mutta kun elämä menee siihen pisteeseen, että kaikki muu aika menee pelkästään työstä toipumiseen, että jaksaa taas seuraavankin päivän, niin ei se ole oikein. Minkälaista elämää on se?

Pieniä ovat silti omat jaksamiseni maanjäristysten rinnalla. Aasian tämänkertaiset tärinät eivät onneksi polkaisseet tsunamien tuhovyöryjä liikkeelle. Tästäpä lokaaja loikkiikin kätevästi aasiansiltaa pitkin ensimmäiseen aiheeseensa, joka tulee yllätys, yllätys - Aamulehdestä: Nimimerkki "hämmästynyt" kysyy yleisönosastossa, että kommunikoiko Jumala ihmiskunnan kanssa maanjäristyksillä likipitäen Jeesuksen syntymä- ja ylösnousemuspäivinä?

Niin, hyvin tyypillinen huomio kun maailmaa jäsennetään taivaallisista lähtökohdista. Tuolla ajattelutavalla tulkiten ja huomioonottaen sen, että järistykset tapahtuvat  syvällä maan alla,uskoisin niiden olevan ennemminkin itse vihtahousun tekosia. Hallelujaa.

 

Sitten kirkolliseen tieliikennelakiimme. Erityisesti tänä keväänä korostuu nastarenkaiden poisotosta säädetyn pykälän hölmöys. Lain mukaanhan nastarenkaita ei saisi käyttää enää kun on kulunut viikko toisesta pääsiäispäivästä. On jo tarpeeksi typerää sotkea kirkkoa ja nastarenkaita, mutta pitikö se pykälä liittää juuri pääsiäiseen, jonka ajankohta voi monimutkaisen laskutapansa ansiosta siirtyillä viikkokaupalla pitkin kevättä?

Esimerkiksi viime vuonna renkaiden vaihdon h-hetki oli 19.4. ja edellisvuonna 28.4. Tänä keväänä tuo päivä on jo 4.4. Näiden päivämäärien väliset erot ovat huimia kevään edistymisen mittakaavassa!

Poliisikaan ei tiedä mitä tehdä. Ohje autoilijoille kuuluu kaikessa yksinkertaisudessaan: Nastarenkaita saa käyttää aina kun olosuhteet vaativat. Miten tätä nyt sitten pitäisi työmatkalaisen tulkita? Vaihtaa renkaat joka aamu ja ilta kelin mukaan? Tunnettuahan on, että kevät keikkuen tulevi, eli jonain aamuna voi täysin yllättäen olla maassa kymmenen senttiä räntää. Josta ei iltapäivällä ole välttämättä jälkeäkään. Aikamoinen rengasshow taas tiedossa lainkuuliaisille autoilijoille... Hallelujaa.

 

(Lisätääs tähän malliksi pari kelikamerakuvaa huhtikuun puolivälin lähestyessä...)

Vt 4 Napapiiri, 11.4.05 n. klo 9

1256.jpg 

 

Vt 4 Kemi, sama päivä ja aika

1257.jpg 

Lähde: Tiehallinto, kelikamerat