No ei tullut asia näköjään "eräille tahoille" selväksi.

Vielä kerran: Jos jotakin tuulesta temmattua väitettä ei pysty siltä istumalta todistamaan vääräksi, se ei tarkoita, että väite olisi tosi! Ja miten joillekin voi olla niin vaikeaa ymmärtää, että todistusvelvollisuus on todellakin Jumalien ja muiden metafyysisten asioiden puolesta vänkääjillä, ei epäilijöillä!

On totta, että minulla ei ole omakohtaista kokemusperäistä tietoa siitä onko kuu juustoa vai ei. Mutta eikö ole aika hurjaa kiistää kaikki kuusta vuosikymmeniä hankittu TIETEELLINEN TUTKIMUSAINEISTO ja väittää, että se voi aivan hyvin olla juustoakin, koska juuri sinä et henkilökohtaisesti ole päässyt asiaa toteamaan?! Miettikää nyt mihin suohon tällaisella logiikalla joudutaan! Meillä ei ole enää mitään maailmankuvaa, mitään kestävää käsitystä ympäristöstämme! Voin aivan hyvin väittää, että maa on litteä. Ja että aurinko ja muut taivaankappaleet kiertävät maata, eikä päinvastoin. Lähiavaruudesta otetut kuvat pyöreästä maapallosta voivat aivan hyvin olla väärennöksiä! Ja näkeehän jokainen omin silmin auringon ja tähtien liikkeen taivaalla, mutta yritäpäs nähdä omin silmin

maan ja muiden planeettojen kiertävän aurinkoa! Todistakaapas nämä väitteet vääriksi nyt ja heti tukeutumatta mihinkään aiemmin julkaistuun tutkimusaineistoon! Kaikki sellainenhan kiistettiin juuri ja heitettiin roskiin!

Tuntuuko tutulta? Näinhän se logiikka joillakin toimii. Tarkoitin tuolla esimerkillä, että johonkin täytyy voida luottaa. Tieteellinen tutkimus ja havainnointi on itseään korjaava prosessi. Jokaista teoriaa testataan säälimättä koko ajan, jolloin virheet korjaantuvat uusien tarkentuneiden havaintojen ja kehittyneempien menetelmien ansiosta. Näin on rakentunut nykyinen maailmankuvamme, käsityksemme ympäristöstämme ja nykyisin tunnetut fysiikan lait. Se, joka väittää jotakin täysin nykytietämyksen ulkopuolelta on itse velvollinen todistamaan väitteensä!

Nyt tämä juupas-eipästely saa riittää. Skeptismin perusteista  tuolla:

 http://www.skepsis.fi/jutut/skeptismi.html 

Ja niille, jotka vielä tämän jälkeenkin haluavat jatkaa kinaamista suosittelen siirtymistä Tiede-lehden keskustelupalstalle: http://www.tiede.fi/keskustelut/ ; siellä on tarjolla hengen lentoa joka lähtöön!

(Lisäys 20.3.05: Tuo tiede-keskustelupalsta on juuri uudistettu. Saa nähdä pysyykö se hengen lento uudella foorumilla paremmin asiassa...)

Omalta osaltani toivon kantani vihdoin tulleen selväksi ja perusteltua. Ja Kreivi hoi: Skeptismiä ei todellakaan ole ajettu umpikujaan! 

Sapere aude - Uskaltakaa ajatella!