Päivän uutisen mukaan naiset ovat miehiä joustavampia työmarkkinoilla. Tässä ei sinänsä mitään ihmeellistä ole; naisethan tätä touhua muutenkin pystyssä pitävät, kuten olen jo sanonut. Kaiken takana on nainen. Joku voisi jopa sanoa, että kaiken tarkoitus on nainen, mutta se on jo toinen juttu se.

Mutta mikä on kun mies ei taivu? Onko kyse luontaisesta ruumiinrakenteesta johtuvasta jäykkyydestä vai asuvalinnoista? Siltä varalta, että syy on hieman molemmissa, Vitutusloki stailaa nyt uudenlaisen Stretch-Manin työmarkkinoillemme. Ottakaahan äijät vinkistä vaarin - näillä ohjeilla yllämme kaikki entistä syvempään kyykkyyn ja joustamme pian kuin pienet eläimet!

Aamuvoimistelu

Aloita päiväsi reippaalla aamuvoimistelulla. Venytä, punnerra, taivuta, kierrä; kyykkyyn, ylös, kyykkyyn, ylös. Siitä se joustavampi päivä lähtee.

Kevyt aamupala

Suihkussa käynnin (EI kylmässä, sillä kylmä kangistaa, kuten tiedämme. Sitäpaitsi pomollasi on todennäköisesti niitä sinulle varattuna päivän mittaan muutenkin) jälkeen ja saippuapalan perässä selkää notkisteltuasi, nautit kevyen aamupalan. Tämä on äärimmäisen tärkeää, sillä liian tuhti syöminen aamutuimaan tuhoaa taipuisuutesi pitkälle päivään. Ja lounaan keveydestä ei kai tarvinne enää erikseen muistuttaa.

Joustava pukeutuminen

Kaiken tähänastisen taivuttelun voit tehdä turhaksi yhdellä ainoalla väärällä vaatevalinnalla. Tässä siis Stretch-Man -pukeutumisohjeet: Alimmaisiksi laitat joustavat jockeyt tai hyvonit. Tiedät ehkä jo kokemuksesta, ettei joustavuutesi ole herkimmillään jos kalsarit kiristävät-, no, väärästä paikasta. Maksimaalisen jouston ja syvimmän kyykyn mahdollistaa edellämainitun asusteen jättäminen kokonaan pois. Suositeltavaa erityisesti kesäaikaan! Tämä myös nopeuttaa vessa-asiointiasi ties kuinka monella sekunnilla kuukauden mittaan.  Työtehosi paranee!

Seuraavaksi puet yllesi paidan ja housut, tietenkin joustavaa teryleeniä. Paidan pituuteen kannattaa kiinnittää huomiota, ettei helma pääse kumarrellessa nousemaan housuista. Ja valkokaulustyöläisille erityisvaroitus kauluksen ja solmion mahdollisesta kiristämisestä väärän materiaalivalinnan vuoksi. Villa- ja teryleenikravatit takaisin!

Uuden joustavuutesi ja elastisuutesi kruunaavat - vai pitäisikö sanoa pohjustavat - kevyet, kumipohjaiset ja taipuisat jalkineet. Uusi Stretch-Worker on syntynyt. Kelpaa tällä lookilla singahtaa työhön tai työnhakuun. Joustavasti.

Mikäli joudut työssäsi käyttämään työnantajasi määräämää hankalaa ja jäykistävää työasua, tekaisset aiheen tiimoilta heti huomenna pari parannusehdotusta firmasi aloitelaatikkoon. (Ellei sellaista ole, tee siitä aloite.)

Miehet - me pystymme siihen! Taipuisia työpäiviä.