Matalaksi lyö miestä Katrinan tuhojen katsominen. Syvä Etelä upoksissa ja täydellisen anarkian vallassa. Kovin löyhässä tuntuu "sivistyksemme" sittenkin olevan. Ja maailmantalous. Se seisoo tai kaatuu edelleen mustan kullan mukana.

Montako porauslauttaa katosi Meksikonlahdella? Niitähän oli kuulemma koko joukko "uponnut tai kateissa". Ja miten öljynporauslauttoja ensinnäkin voi olla "kateissa"? Missä ovat metrien tarkkuudella näkevät vakoilusatelliitit nyt, kun eivät niitä löydä?

* * *

Mistä kertoo Sitran yliasiamies E. Ahon Uusi, Uljas Terveysreformi? Tuo natsistinen aivopieru, joka sai heti täyslaidallisen niskaansa ja lienee pudonnut lennosta?

Ilmeisesti vain Sammon konsernijohtaja B. Wahlroos antaa sille kirkasotsaisesti varauksettoman tukensa. Ilta-Sanomissa (2.9.) hän sanoo näin: "Esko Aho on astunut esiin tavalla, joka ansaitsee meidän kaikkien kunnioituksen." Hän sanoo olevansa Ahon kanssa samalla kannalla, että talous voisi paremmin, jos julkisen turvaverkon roolia pienennettäisiin.

Että talous voisi kyllä hyvin, mutta ne ihmiset... Eläköön sosiaalidestruktiivinen pahoinvointiyhteiskunta!

Tai mistä kertoo Max Jakobsonin seitsemän viisaan miehen salaseura, jolle hän antaisi vallan päättää kaikesta? Kaikesta!

Elämme mielenkiintoisia aikoja...