Tänään vasta kumman jutun kuulin: Kuvittele, että sinulla on työpaikallasi jokin sellainen tekninen laite, jota käytät jatkuvasti työssäsi. Et oikeastaan voi mitään siellä tehdäkään ilman tätä kyseistä vempainta. Esimerkiksi tietokone.

No, jonakin kauniina aamuna menet töihin normaaliin tapaan. Istut pöytäsi ääreen ja katsot, että mikäs lappu tuohon ruutuun on teipattu. Siinä saattaisi lukea jotain tähän tapaan: "Koneessa on uusi käyttöjärjestelmä. Jotta voisit käyttää sitä, tarvitset tästä päivästä alkaen erityisen käyttäjäkortin. Kortin hinta on 103 euroa. Maksun voit suorittaa käteisellä tai tilisiirrolla. Kiitos." 

Mitäpähän tuumisit silloin?

 

(Lisäys 27.5.05)

Löytyihän tähän aiheeseen kunnon linkkikin. Kysymys on siis kuorma-autojen digitaalisen ajopiirturin käyttäjäkortista. Kaikesta päätellen kortti on tarkoitus maksattaa kuljettajilla. Ennen siis (ja tietysti vielä useimmissa autoissa pitkään nykyäänkin) oli työnantajan toimesta järjestetty autoihin usein laatikkokaupalla tyhjiä piirturinkiekkoja, joiden hinta ei tainnut kenenkään päätä huimata.

Nyt ollaan laittamassa työntekijä maksamaan oman työaikansa seurantajärjestelmä. Ei ole jumalauta oikein! Oikaiskaa, jos olen ymmärtänyt tämän väärin.