...hyvin pyyhkii. Kansallinen hätätila ja vakavan arvokeskustelun paikka. Globaali, ahne, järjetön, lyhytnäköinen, uhrinsa ja lopulta itsensäkin tuhoon ajava pörssikeinottelu on viemässä meitä kaasu pohjassa niin henkiseen kuin aineelliseenkin konkurssiin. Pää tulee pian vetävän käteen, ahneella ON paskainen loppu. Kuka voittoa tuottava ylikansallis-suomalainen, lähinnä arvopaperia ilman arvoja tuottava paperi_yhtiö haluaa tappaa seuraavan kaupungin? Äkkiä toimeksi ennen kuin kansa lopulta herää suloisesta unestaan!

Ihan heti ei tosin taida olla pelkoa. Pari tämänaamuista poimintaa käynnistyneestä "arvo"keskustelusta:

1) Aamulehden lukijatoimittaja, vai mikä sen yleisönosastoa hoitelevan henkilön nimike nyt onkaan, on päästänyt tänään palstalleen neljä eri mielipidettä, jossa joko vihjataan tai väitetään suoraan paperiliiton olevan syyllinen näihin jättisaneerauksiin. Kahdessa korostetaan viime kevään lakkoilua, toisessa niistä puhutaan pitkästä lakkoilusta.

Näissä olosuhteissa tämä ei voi enää olla vahinko.

[Päivitys: Seuraavana päivänä näitä lakkoilu-viittauksia oli enää vain yksi. Parempaan päin! Tosin yhtään korjaustakaan ei ole näkynyt.] 

2) Myös ylin valtiojohtomme on hienosti tilanteen tasalla ja tarttunut tomerasti toimeen. Samasta lehdestä löydämme hiljaisen "arvojohtajamme" tutustumassa Kirkon ulkomaanavun nuorten telttaleiriin Helsingin Rautatientorilla. Nuoret kannattavat kehitysyhteistyömäärärahojen nostamista ja saivatkin arvohiljaisuuden rikottua: "Se on mahdollista ja se on oikein tärkeää", Hän antoi arvokkaan arvolausuntonsa.

Yle puolestaan kertoo kotimaa lyhyesti -uutisissaan niin netissä kuin teksti-tv:ssäkin pääministeri M. Vanhasen matkustavan tänään Intiaan mukanaan valtuuskunta yritysjohtajia. Pääministeri ottaa siellä osaa myös Nokian tehtaan avajaisiin.

Sillä lailla. Osta sinä hindu halvalla hyvä maa!

Ei jumalauta. Vitutusloki ottaa myös osaa. Olipa kerran Suomi.

 

Jatkoksi:

Maria Guzenina kirjoittaa Iltalehdessä otsikolla "Torakka saappaan alla". Lue kolumni tästä.

 

Ja vielä:

Tuomioja suomii Ahtisaarta (Yle 17.3.)

- Asiaa, Eki! Osakkeittesi myynti vanhaan hintaan antaa uskottavuutta lausunnoillesi. Esimerkillistä toimintaa.