Suuria asioita on tapahtumassa. Paperisopua ei ole näköpiirissä. Ranska ja Hollanti ovat kaatamassa koko eeuuta. Vuotos-hanketta ollaan jälleen herättämässä henkiin. Mistä puhuu Suomi viikon päästä? Siitä, onko paskapaperi loppunut vai ei.

Näkymät ovat synkät. Mikäli maanantain neuvotteluissa ei jollain ihmeellä saada syntynyttä umpisolmua auki, saamme Metsäteollisuudelta ilmoituksen työsulun pidentämisestä edelleen, jolloin se jatkuisi aina kesäkuun loppuun. Mitä tähän voi sanoa? Ei kuulosta alkuunkaan siltä, että työnantajapuoli yrittäisikään päästä sopimukseen. Ja kun muistetaan, etteivät palkat ole tehtaita kaatamassa, niin mistä tässä on kysymys?

Leif Salmen lopetti ajatuksia herättävän kolumninsa Iltalehdessä 25.5. näin:

"Mutta uskallan laittaa viimeisen siemenperunani pantiksi siitä, että Suomeen ei enää koskaan rakenneta suurta paperikonetta. Korjaillaan kyllä vanhoja ja otetaan niistä ja niiden työläisistä kaikki mahdollinen irti. Sen jälkeen viimeinen ulkoistettu vartija sammuttaa valot."

Asiaa voidaan ihmetellä myös siltä pohjalta, että voiko Metsäteollisuus olla arvioinut tilanteen niin väärin, kuin nyt näyttää? Onko siellä muka luultu, että Paperiliitto nöyrtyy kiltisti heidän vaatimuksiinsa? Ja vieläpä ilman muiden liittojen tukitoimia, joihin ne ovat pian pakotettuja? Ei helvetissä. Ei siellä kai nyt ihan niin tyhmiä olla. Siis mistä tässä loppujen lopuksi on kysymys? Meneekö kaikki sittenkin ennalta kirjoitetun käsikirjoituksen mukaan? Mutta kenen? Ja miksi?