Nyt poimitaan muutama rusina kesän uutispullasta, eli etsitään jälleen olennaista infoähkyn keskeltä.

Britannia polvillaan - laatujournalismin airut BBC ei uskalla enää käyttää sanaa terroristi Lontoon iskujen jälkimaininkeja puidessaan. Tästä lähtien he puhuvat vain neutraalisti pommittajista. Kansallinen yleisradioyhtiö perustelee päätöstään puolueettomuuden ja riippumattomuuden vankistamisella. Asiasta kertoo Aamulehti 15.7.

Lehti kuvailee päivää aiemmin parhaita turvalaitteita, joilla iskuja yritetään ehkäistä. Valvontaa, valvontaa ja taas valvontaa. Uusi Uljas Valvontateknologia tuo tullessaan kamerat, joiden sisältämä ohjelmisto osaa kummastella outouksia, eli esimerkiksi paksua talvitakkia matkustavaisen päällä kesäkelillä. Tällöin järjestelmä tietää antaa hälytyksen. Uusia innovaatioita ovat myös vaatteiden läpi näkevä hahmotunnistus ja hajuntunnistuslaitteet.

Jostain jäi mieleeni lause, jonka mukaan jo nykyinen valvontakameraverkko kuvaa tavallisen lontoolaisen työmatkailijan käsittämättömät 200-300 kertaa päivässä. Estikö se iskuja tapahtumasta? Mitä kamerat näkivät - muutaman reppuselkäisen nuorukaisen rautatieasemalla! Mitä sitten? Totuus on, että minkäänlainen turvakameraverkko ei pysty koskaan estämään itsemurhapommi-iskuja ennakolta.

 

Valvontakameroista oli puhetta myös Tampereen taksien turvakameroita käsittelevässä AL:n jutussa 12.7. Aihe nousi esiin, koska Tampereella järjestelmä säilyttää kuvat viikon ajan, vaikka määräysten mukaan kuvatallenteet on hävitettävä heti, kun ne eivät ole enää tarpeen taksinkuljettajan turvallisuuden vuoksi, taikka heihin kohdistuneiden rikosten selvittämiseksi. Helsingissä asia hoituu siten, että kuvat pyyhkiytyvät automaattisesti seuraavan kyydin alkaessa, mikäli taksinkuljettaja ei ole tehnyt hälytystä. Tervetuloa Tampereelle, mutta muistakaa hymyillä - olette kamerassa ja kaikkia ilmeitänne ja eleitänne voidaan käyttää teitä vastaan ainakin viikon ajan!

 

Kahden ihmisen välinen intiimi hetki kesäisen luonnon helmassa. Voiko olla mitään kauniimpaa? On kummallisen kukkahattuista touhua, että puistoissa ja rannoilla saa sotkea ja rellestää, rikkoa pulloja ja istutuksia, mutta auta armias, jos jossakin vilahtaa paljas peppu ja harjoitetaan rakkauden syntiä, niin silloin vasta tulee poliisi! Minä, tai siis me, olemme tehneet sen rikoksen usein ja vaikken halua yllyttää ketään laittomuuksiin, niin suosittelen! Rakastelkaa toisianne! Missä vaan.

 

Kesällä ihmisillä on ylimääräistä aikaa. Sitä on niin paljon, että jotkut haluavat viettää sitä jonottelemalla mitä ihmeellisempiä asioita. Kuten esimerkiksi pikkusenttejä tai jotain uutta ihmefantasiakirjaa. Potterit myytiin loppuun ennätysajassa, mutta eurosenttikolikoita jonotettiin jopa turhaankin, ainakin Tampereella. Niitä kun myytiin vain Suomen Pankin Helsingin konttorista. Hah hah, siitäs saitte. Tampere jonottaa myös ahdistuslääke Temestaa, tosin koko muun suomen ohella. Tästä ei sen enempää, koska kyse ei kuulemma ole mistään onnellisuuspilleristä. Eikä sen loppuminen Suomen kaltaisesta murheellisten laulujen maasta ole mikään naurun asia. Ei todellakaan.

 

Viime viikonvaihteen Iltalehti kertoi Hullu Maailma -palstallaan amerikkalaisesta pikkukaupungista, jossa poliisi joutui sammuttamaan hämmennystä ja sekaannusta aiheuttaneen katuvalon, jonka sadat ihmiset väittivät heittävän Jeesusta esittävän varjon. Koko yön paikalle tungeksineet jumittimat kaupungin liikenteen, jolloin poliisin oli pakko puuttua asiaan. Lehti ei kerro, millä valo sammutettiin, mutta veikkaisin, että ampumalla. Jeesukseen liittyvää harmia oli myös Utahissa, missä kaksi naista on haastanut oikeuteen maailmanloppua saarnaavan lahkon, se kun oli vienyt heidän säästönsä, eikä luvattua henkilökohtaista tapaamista itse J:n kanssa ollutkaan järjestynyt. Uutisesta ei selviä, kumpi heitä enemmän loukkasi, rahojen meno vai se, ettei J vaivautunutkaan paikalle.

Niin ikään viikonvaihteen Ilta-Sanomat puolestaan kertoo kansanopistojen uusista opintolinjoista, kuten esimerkiksi auran näkemisestä, elämän mystisistä voimista ja enkeliopista sekä enkelihierarkioista. Eli osataan sitä suomessakin ja vielä valtion tuella! Opiskelija saa nimittäin Kelalta täyden opintotuen ja opisto valtiolta avustusta. Huh huh, Huuhaa-palkinnon paikka! Aamen ja enkelienergiaa kaikille!

 

Päivitystä 23.12.05

Ja se huuhaa-palkintohan tuli! Onnittelut voittajille...

5554.jpg