Posti toi taas uuden Easy Shopping -kuvaston. Tarjolla näyttää jälleen olevan monenlaisia "löytöjä, ideoita, elämyksiä ja etuja", varsinkin laihdutus- ja terveyshuuhaan saroilta. Itse asiassa tämänkertainen humpuukipillerien ja -öljyjen kavalkadi lienee laajempi kuin koskaan aikaisemmin. On kaikkea mahdollista ja mahdotonta alkaen laihdutus-ihme- ja painontarkkailu-ihmetableteista tissienkohotus roll-onin ja potenssisuihkeen kautta Tayuya -moni-ihmeaineeseen, joka korjaa jopa nivelkulumatkin(!)

Katsotaanpa hiukan tarkemmin:

Trimbia-tabletit, joilla "laihtuu automaattisesti" 2 kg/nappi(!), ovat juuri olleet julkisuudessa enemmänkin. On käynyt ilmi, ettei ihmeitä tekevää "Trimbia-molekyyliä" ole olemassakaan. Tästä alle kaiken arvostelun painuvasta huijauksesta lisää Kuningaskuluttajan ja elintarvikeviraston sivuilta.

GI-painontarkkailutabletti, joka on kuvaston mukaan "vuoden suurin uutuus", sisältää kaneli- ja mulperinmarjajauhetta "tasapainottamaan verensokeriasi". Tämän ravintolisä-ihmeen saat nyt edullisesti hintaan 0 euroa + 3,90 postikulut. Lähetykseen sisältyy myös teemavihkonen, säilytysrasia ja miniradio. Lisäbonuksena saat oikeuden vastaanottaa jatkossa joka toinen kuukausi myyjän automaattisesti ja kysymättä lähettämiä täydennyseriä hintaan 29 euroa. Huomautettakoon, että tässä ilmoituksessa ei monista vastaavista poiketen edes yritetä vedota mihinkään olemattomiin "kliinisiin laboratoriotutkimuksiin", tai kerrota useiden (ulkomaalaisten) käyttäjien ylistävistä kokemuksista.

Aphrodite Bust Lotion, joka on kuvasta päätellen kuin pieni roll-on -dödö, antaa sinulle suuremmat, kiinteämmät ja kauniimmat rinnat pelkällä pyyhkäisyllä silloin tällöin. Tämä ihme perustuu jälleen tyypillisesti "kokonaan uuden ja käänteentekevän luontaisen ainesosan löytymiseen". Salaisuus piilee Kigelia Africana -puun hedelmästä uutetussa Kigeline-ainesosassa, jolla puolestaan on tämä myöskin tyypillinen "kliinisesti todistettu nostattava teho". Voi voi. Mitä tähän voi enää sanoa? Paitsi, että voisikohan sitä pyyhkiä johonkin muuhunkin paikkaan...

No, nyt kun tissit on saatu pönäkästi pystyyn, voimme siirtyä nauttimaan "ongelmattomasta seksistä ilman vaarallisia pillereitä". Tämän hurmion meille tarjoavat Happy Lady ja Iron Man. Edellinen on "eroottinen öljy", josta luvataan, että "vain pari pisaraa naisen erogeenisille alueille ja mahdolliset aiemmat estot muuttuvat intohimon aalloiksi". Huraa! Jälkimmäinen on suihke, "jonka avulla mies voi ylläpitää rakastelukykyään kauemmin ja intensiivisemmin". Vautsi! Kiimaöljy ja potenssisuihke! Olen sanaton.

Jos edellä esitettyjen keksintöjen ansiosta ennennäkemättömän hurjaksi yltyneen vaakamambon tai pystypainin jälkeen kuitenkin tuntuu, että vyötäröllä on sittenkin vielä vähän ylimääräistä, niin avun tarjoaa "uusi laihdutussensaatio", Fitform - lämpö- ja laihdutusvyö, joka "saunateholla kiinteyttää ja hoikistaa ongelmakohdat nopeasti sekä vaivattomasti". Saatavahan sellainen ihme on! Mitä siitä, että kyseessä näyttää olevan vain uusi Sauna-belt -klooni. Kukapa enää muistaisi sen hiljattain Suomen Lihavuudentutkijoilta saamaa Laihdutuslimbo-palkintoa.

Kuvasto kauppaa myös ortopedisia kengänpohjallisia nestemäisellä geelillä ja magneettiterapialla(!); uusia hiuksia vain yhdeksässä viikossa kasvattavaa shampoota; kasvojenkohotusöljyä, joka pyyhkäisee kahdessa viikossa kymmenen vuotta naamastasi; ihmeellistä voidetta, joka parantaa ihotaudit aknesta psoriin ja vielä monia muitakin koululääketieteen häpeään saattavia ihmeellisiä keksintöjä, huippuna Tayuya, josta en oikein päässyt perille, onko se pilleri vai pepanteeni. Ja mitä väliä sillä edes on - pääasia, että aine parantaa lähes kaiken stressistä reumaan ja selkäkivuista nivelkulumiin. Tämä on aine, joka ilmoituksen mukaan sai reumatismin ja kulumien runteleman 72-vuotiaan miehen "juoksentelemaan ympäriinsä kuin aropupu".

Ei saatana, tätä on saatava! Pankaas tilaten; tämä puolet lääkärikunnasta työttömäksi ajava ja pian kai sairaalatkin tarpeettomiksi tekevä ihmelääke maksaa nyt vain 0 euroa + postikulut 2,90. Ja jälleen saatte kaupan päälle oikeuden vastaanottaa täydennystä pyytämättänne tai tahtomattanne - joka toinen kuukausi hintaan 19,95. Onko paljon ikuisesta nuoruudesta se? Ei ole, totta vie.

Huh. Tällaista kaupittelee siis EasyBullshit-kuvasto. Ja kauppa käy, täytyyhän sen! Ei kai noita muuten kukaan jaksaisi jatkuvasti markkinoida. Vitutusloki ehdottaa, että olemme juuri tutustuneet seuraavan Huuhaa-palkinnon saajaan. Vuonna 2003 ainakin palkittiin samannäköisistä ansioista.

Onnittelut jo etukäteen!

* * *

Vielä kommentti täysin samaan sarjaan kuuluvasta kusetuksesta nimeltä Noni-mehu. Kyseessä on käsittääkseni lähinnä verkostomarkkinoitsijoiden kaupittelema ihmelitku, jolla luvataan olevan toinen toistaan ihmeellisempiä terveysvaikutuksia, tosin melko hulppeaan 40-50 euron litrahintaan.

Elintarvikeviraston ylitarkastaja Sirpa Sarlio-Lähteenkorva kuitenkin toteaa [AL 26.3.], "ettei Noni-hedelmästä valmistettu mehu eroa terveysvaikutuksiltaan tavallisesta hedelmämehusta". Hänen mukaansa mehu pääsi markkinoille vain siksi, ettei siitä haittaakaan ole. Tahitian Noni Juice oli välillä jopa markkinointikiellossa, kuten voimme elintarvikeviraston sivulta lukea.

Mutta mitä siitä. Mitä siitä, että se on humpuukia? Ostakaa, ostakaa! Ostakaa Nuoruuden Lähdettä viisikymppiä (=300mk) litra. Kolutkaa kaikki hämärimmätkin onnen oikopolut - itsepetoksella maailma muutenkin pyörii.

 

Lukemista:

- Elintarvikevirasto varoittaa laihdutuspillereistä  (apteekit.net 22.2.06)

- Laihdutushuuhaa voi paksusti  (Dosentti Pertti Mustajoki, Skeptikko-lehti 2/00)

- Näin meitä ku$etetaan!  (Jukka Pöyryn hiukan vanha, mutta aina ajankohtainen sivusto)