Vapaapäivänä o hianoo ku saa aamulla juora kahveet rauhassa ja lukee päiväl lehren. Ja eilise. Nyv varsinki, ku näin komeella kelillä sev voi tehrä pihalla ja vetää tupakkiaki niim paljo ku haluu, taka pystyy - meinaan se vähä haittaa ku kahveet ov vähä väliä vääräs kurkus, taka pitkin pöytää. Om meinaan sev verta älytöntä menoo taas tarjolla!

Mikä halavattu siinä o, et tätäki ameriikajjeesusta pitää kaikkiem mennä kyttääj ja kuvaamaan? Ja pitääkö Aamulehre antaa sen pärställe etusivu ja kolme muuta? Samallainel lökäpöksy se on niinkum muukki, kerta meinasha siltä nykki housup purota ku sen tartti mennä ostaan ittelleev vyätä yhtäkkiä ja kesken kaike. Ei ihme, että ämmät on sen eressä ihan kontillaan.

Ja mitä ihmeen "töörnimpoint"-hartaushetkee sen yleensäkkään tänne asti tartti tulla pitään? Lehres seisoo, että koko Euroopan eliitti haluaa kuulla sen pyhää sanomaa. Kaupunkiki osti herroilleen sata pilettiä siihen saarnaan, eikä kekään tierä - ei eres kaupunkinsihteeri - että mitä se sanankuulo tuli maksamaan. Kymmeniä tuhansia euroja kumminki. Me pirettii eiler ruunissa jätkien kans tupakkipaikalla oma "Pöörninjoint"-varjohartaus eli kärytettiin niim maan perusteellisesti ja pohrittiin ankarasti, mitähän se pisnesmessias oikeem meinaa puhua. Että onkoha se yhtä salaista materiaalia ku Lipposen natopuhe. Siitä oltiin yksmiälisiä, että jotain se on tyämiähem päämmenoks kumminki. Pthyi.

*

Toiset ne jaksaa pohtia (ja nostaa siitä varmaan kauheeta liksaaki) että millähän kepulikonstilla meistä tyämiähistä ja -naisista päästäis kokonaaj ja lopullisesti eroon. Niinkunny esimerkiks nää Helsinkim metronkuljettajat, joita ei kuulemma tartte kohta ollenkaan, ei vaka olisivak kotosi kuinka joustavasta ilmansuunnasta tahansa. Siä pannaam meinaaj junak kulkee ilman kuskia! Mää tuskij jaksav varrota koska nää meiränki palvelutuatannojjohtajak keksii ruveta tarjoomaav visioitaan kuskittomista onnikoista. Pthyi.

*

Hesalaisille on tiarossa tiukat ajat muutenki. Paitti ettei siä kuulemma saa kohta tupakoira ollenkaan, niin tässä lehren etusivulla om piäni uutinej, jonka mukaan tää meiräv vanhustehhoirossa kunnostautunu ja meriittejä hankkinu, kauniisti hymyilevä pisneskaupunkin apulaisjohtaja Päivi Sillanaukee hakee johtajavvirkaa Helsinkij ja Uuremmaan sairaanhoitopiiristä. Nii että kuka sano, ettei lehressä hyviäki uutisia o. Pthyi.

*

Samalla etusivulla seisoo, että Erinpurkin entinen piispa Rikhart Hollovei "ei löyrä Jumalaa mistään". Se oj joutunu kirjottaan oikeen kirjanki siitä, jota se ei oo löytäny. Piispalle lohrutukseks torettakoon, että en oo määkään viä siihen törmänny. Enkä enkeleihin taka kummituksiinkaa, ei sem pualeen. No, vartoillaaj ja kattellaan. Pthyi.

*

Tiesitteks te, että Italiassa on ollu resitentivvaalit. Siis että siä yleensä on semmottinenki ollu. Oj jääny äijä meinaan pikkasem pahasti Perluskooniv varjoo! Onkohan siinä se uus haamuresitentim malli, jota nää jokkup pöljäkkeet Suameenki haluaa? Pthyi.

*

Ja ranskalaiset - jokka muuten tuntuu olevam monessa suhteessa suarastaan erelläkävijöitä ja muutenki noin periaatteessa piruv viksua porukkaa - viättää tänään orjuurem muistopäivää. Sem muisto-sanan ne kyä joutuu viä niäleen siitä. Vastahan tää uusorjuuren aika o alkanu! Pthyi.

*

Sitte viä yks pikku juttu. Tuare kansainvälinen tutkimus totee, että raanaverestä saa virtsarakon syävän. No justiinsa. Mää olenki aina miettiny, että onkohan enää olemassa mitään, mistä sitä syäpää ei sais. No ny ei ainakaan enää o. Mää lährenki tästä pisselle, taka punkulle. Pthyi. Se om moro.

Heka