Vaalisäätiedotus:

Suomen yllä oleva gallup-paineen selänne väistyy ja äänestäjätyyppi muuttuu selvästi epävakaisemmaksi. On siinä ja siinä ehtiikö taivaanrannassa muhiva kunnon perussuomalainen muutospaineen rintama kehittyä äänimyrskyksi ajoissa vai jatkuuko leppoisa gallup-sumujen alla lekottelumme. Muutospaine kuitenkin syvenee ja voimistuu kaiken aikaa; voi tulla sellainen puhuri, että päitä putoaa.

Odotettavissa vaalipäivänä koko maassa:

Muutospaineen myrskytuulet puhaltavat ovensuissa. Nelosluokan äänipyry tulee kaikista neljästä ilmansuunnasta kurittamaan EpäUskoisia. Voi tosin olla, että myrsky jää puuskittaiseksi ja esiintyy vain paikka paikoin, jolloin toisaalla tulee varautua jäisiin nato-keleihin. Lämpötila on muutospaineen vaikutusalueella tarkalleen keväiset ja toivoa antavat +4 astetta, mutta jää gallup-paineessa edelleen pakkaselle, noin -9 asteeseen. Tässä kaikki sää-asioista tällä erää. Heipä hei!

 

Sitten vaaliurheilua:

- Yksi, kaksi, AJA!

Lähtö hyväksytään. Kärkeen säntää yksin kuudenkympin etumatkalta startannut Rokki-Tarja. Kahdenkympin etumatkalaiset Viirin-Matti ja Jätkän-Sauli lähtevät myös hyvin ja kilvoittelevat rinta rinnan ensimmäiseen kaarteeseen. Paha lähtölaukka perusmatkalaisista Mirrin-Artolle.

Tullaan etusuoralle. Rokki-Tarja vetää hajanaista joukkoa turvallisen näköisen etumatkan turvin. Kaukana takana seuraavat parissa Viirin-Matti ja Jätkän-Sauli. Takajoukoissa taistelevat seuraavina Bjarnen-Usko ulkopuolellaan Heidin-Luonto. Näiden takana tahmeasti lähtenyt Nato-Henrik ulkopuolellaan Paavin-Timo. Viimeisenä reilusti pääjoukosta jäänyt, lähtöön laukannut Mirrin-Arto.

Ensimmäinen viisisataa 20,5! Hirmuista vauhtia polkee Rokki-Tarja - raskaat olosuhteet huomioiden. Kunhan ei kenttä kääntyisi lopussa!

- - - -

Arvoisa yleisö; Vaalimailin pikapyrähdys 2006 kääntyy viimeistä kertaa takasuoralle. Rokki-Tarja takoo yhä kärjessä, mutta rinnakkain taistelevat Viirin-Matti ja Jätkän-Sauli ovat saavuttaneet selvästi.

Rokki-Tarja laukkaa johtopaikalta! Antaa kuitenkin samantien raville eikä menettänyt asemaansa, mutta etumatka on enää pari-kolmekymmentä metriä. Lähimmät takaa-ajajat riehuvat eroa kiinni kuolainta purren ja minkä kavioistaan pääsevät. Huikea kaksintaistelu on syntymässä kakkostilasta, ellei kärki sitten täysin simahda.

Tuhat metriä 32,0! Raskas rata vaatii veroaan. Kärjen takana kellotetaan kuitenkin eri lukemia - ehtiikö kenttä kääntyä ennenkuin maali pelastaa Rokki-Tarjan?

Vaalimaililla 2006 alkaa viimeinen viisisataa. Kärjen osalta tilanne on muuttumaton, mutta takajoukoissa tapahtuu. Mikä on tuo Musta Hevonen, joka kiitää takasuoralla kolmatta kohti kärkeä? Vaaliradalla tihentyvä gallup-sumu alkaa haitata yhä pahemmin. Se on... Paavin-Timo! Paavin-Timo hyökkää kolmatta perässään Heidin-Luonto. Hetkessä on muu pääjoukko jäänyt. Bjarnen-Usko ja Nato-Henrik joutuvat antautumaan ja näiden takana Mirrin-Arto laukkaa väsyneenä uudelleen.

Gallup-sumun yhä tiivistyessä, yritämme tihrustaa kuka kaartaa loppukurvista ensimmäisenä. Se on... sieltä tulee... Rokki-Tarja! Mutta koko matkan armotonta kaksintaistelua käyneet Viirin-Matti ja Jätkän-Sauli ovat aivan kannassa! Jätkän-Sauli on nyt saamassa otteen ja on lipumassa eroon sitkeän vastuksen tarjonneesta kilpakumppanistaan!

Mutta mitä nyt? Gallup-usvan seasta syöksyy näkyviin Paavin-Timo, joka tulee aivan omaa vauhtiaan ja heittää suoran auetessa kiriin ulkoradoille! Heidin-Luonto on joutunut antamaan hiukan periksi, mutta kirii sekin hyvin!

Hyvä yleisö - kaksisataa maaliin, vaalivaljakot levittäytyvät loppusuoralle armottomaan kiritaistoon! Rokki-Tarja sinnittelee johtopaikalla muiden lähestyessä uhkaavasti joka askeleella! Viirin-Matin kuolemanpaikalta niitannut Jätkän-Sauli polkee toista rataa turpa virneessä. Parhaiten kirii kuitenkin ulkoa jyräävä Paavin-Timo! Paavin-Timo saavuttaa jo niinikään uuden kirivaihteen löytänyttä Viirin-Mattia! Heidin-Luontokin tulee taas suoralla hyvin, mutta matka ei taida riittää kärkikahinoihin ehtimiseen.

Sata maaliin! Hyvä yleisö - Vaalimaili on saamassa huikean lopun! Rokki-Tarjan etumatka on ajettu kiinni ja kenttä on sittenkin kääntymässä! Tuliseen voittotaistoon ehtii useampi, mutta parhaiten jyrää edelleen Paavin-Timo, neljättä-viidettä rataa ja on tekemässä jättiyllätystä!

Mitä helv- , yhtäkkiä tasainen rintama sukeltaa taas paksuun gallup-hernerokkaan! Ja aivan loppumetreillä! Karmea tilanne! Ei voi olla totta! Sumu peittää nyt koko vaaliradan... miten näin voi käydä?! Voi vaalivankkuri, kukahan voitti? Kantoiko Paavin-Timon näyttävä ulkoratojen tykitys veret seisauttavaan voittoon asti? Edes kaksariin? Hyytyikö Rokki-Tarjan ravi vai Jätkän-Saulin taisteluvirne? Menikö Heidin-Luontokin ohi kurkkutulehduksen ehkä vielä vaivaamasta Viirin-Matista? Vai riittikö jälkimmäisen loppusuoralla löytämä lisävaihde kuittaamaan kauravelat Jätkän-Saulin kanssa? Ja tuliko joku maaliin väsyneellä maalilaukalla? Voi yhden kerran! Vaikka taitaa  tässä tosin tulla vielä toinenkin... Toivottavasti edes vaalikamera saa tolkkua tilanteeseen!

Ja mitä tästä sekasotkusta miettii tavallinen vaaliveikkaaja? Onnistuiko hän veikkaamaan voittajan? Veikkasiko hän uskollisesti suosikkia kuten aina, vai uskalsiko hän luottaa mahdollisen superyllättäjän mahdollisuuksiin?

Jäämme odottamaan tuloksia...