(Ja melkein ilman sarvia ja hampaita.)

 

IRA laskee aseensa! Tämä on oikeasti niin ainutkertaisen hyvä uutinen, että avaan sen kunniaksi uuden kategorian - "toivonkipinöitä". Toivottavasti siihen tulee pian jatkoa.

 

Tänäänkin oli tarkoitus kirjoittaa jostain ihan muusta kuin hyvistä uutisista. Esimerkiksi tällaisesta tapauksesta otsikolla "PERHE ON PAHIN": (Mietin kyllä pitkään, uskallanko, mutta mitä hittoa - tämä on aivan selvästi Vitutusloki-kamaa.) 

"Isoisä, joka oli jo aiemmin kärsinyt vankeusrangaistuksen poikansa seksuaalisesta hyväksikäytöstä, raiskasi syyttäjän mukaan pojantyttärensä. Poika oli puolestaan raiskannut kolmen oman lapsensa lisäksi 11 muuta lasta. Vaimo taas todettiin syylliseksi tyttärensä seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja lastensa myymiseen seksiorjaksi."

Siinä meillä vasta hullunkurinen perhe. Tuo on katkelma uutisesta, joka kertoi Ranskan kaikkien aikojen suurimmasta pedofiilioikeudenkäynnistä eilen. Että mistäkö? No Aamulehdestä, totta kai! :) Ja jos tämän aiheen nostaminen esiin tähän on mielestänne pelkästään sairasta ja huonoa makua osoittavaa, niin teidän HumanError -ajattelussanne on vielä kehittämistä. No, jatketaan opintoja... Ai niin, se hyvä uutinen: Kaikki syylliset saivat pitkät vankeustuomiot.

 

Sitten oli tarkoitus toppuutella hiukan avaruuden valloitusta. Yltiöpäisimmät tekno-optimistit ovat jo kauan puhuneet esimerkiksi Marsin terraformoinnista, maankaltaistamisesta. Luultavasti ihmisen Kuussa käynnistä asti. Sehän olisi tietysti vasta ensimmäinen askel matkalla kohti tähtiä. Ajatellaan ilmeisesti, että johonkinhan täältä on karkuun päästävä.

Ihailen Esko Valtaojaa. Hän on tehnyt mittavan työn luonnontieteellisen maailmankuvan popularisoinnissa. Katson jakavani sen hänen kanssaan, mutta en hänen optimismiaan. Hänen näkemyksiään uuden milleniumin alla tuossa. Minä en millään näe niin kauas, että voisin olla noin toiveikas. Meillä on täällä alhaalla juuri nyt niin paljon töitä, että hoidettaisiin ne ensin. Näitä juttujani lukeneet tietävät täsmälleen, mitä tarkoitan. Kannatan toki avaruustutkimusta, mutta sitä voidaan tehdä höpertelemättä vieraiden planeettojen maankaltaistamisista.

Avaruuden valloitus on kohdannut viime aikoina lähes pelkkiä vastoinkäymisiä. Kun ei millään meinattu saada edes luotainta ehjänä Marsiin, niin miten sitten ihmisiä? Ja puhumattakaan näistä sukkulalentojen suorastaan katastrofaalisista vaikeuksista. NASA ilmoittikin

laittavansa ne jäihin toistaiseksi, mikä on ehdottomasti oikea ratkaisu. Vielä kun saisivat Discoverynsä miehistöineen ehjänä alas.

Ehkä tässä maahan juuttumisessamme on kuitenkin aineksia hyväksi uutiseksi. Ehkä me vihdoin tajuamme, että pakopaikkaa ei välttämättä olekaan ja alamme laittaa paikkoja kuntoon täällä alhaalla. Ehkä yhä useampi huomaa, että ratkaisu ei löydy taivaista - ei raketein, eikä rukouksin. 

 

5553.jpg