Uutissähkeitä jostain lähitulevaisuudesta:

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää jälleen nopeusrajoitusten alentamista. Liikenneturvan teettämässä tutkimuksessa on yllättäen selvinnyt, että "vauhdin kasvaessa mahdollisten onnettomuuksien seuraukset ovat aina vakavampia", ja "suurempi nopeus kuormittaa kuljettajaa aikaisempaa enemmän(?) ja havaintojen tekemiseen ja reagointiin jää vähemmän aikaa".

Liikenneturva on teettänyt kyselytutkimuksen autoilijoiden keskuudessa haastattelemalla jononvetäjiä siellä sun täällä (miten niitä muita jonoon juuttuneita voisikaan?). Tutkimuksen mukaan n. 103% haastatelluista toivoi alempia rajoituksia ja lisää nopeusvalvontaa. Tutkimuksen virhemarginaali on n. +/- 2,5 prosenttiyksikköä suuntaan jos toiseenkin.

Liikenneturva on tutkimuksissaan kiinnittänyt huomiota myös siihen, että peruuttamalla ei ole ajettu yhtään kuolonkolaria miesmuistiin - ainakaan nokka-sellaista.

Näin ollen mainittu laitos on esittänyt mainitulle ministeriölle kirjaimellisesti käänteentekevää lakialoitetta, jonka mukaan uusi kattonopeus maanteillämme olisi 20 km/h ja ajoneuvot saisivat kohdata toisensa vain peruuttamalla. - Vaaralliset ohitukset tulevat vähenemään varmasti, riemuitsee LT:n toimitusjohtaja Matti Järkeväinen.

Ministeriö ehdottaa edellisen lisäksi lisää pönttö- ja pahvipoliiseja teiden varsille ja rikostilastoihin tullaan raivaamaan lisää levytilaa, jotta kaikki tulevat rikolliset saadaan kirjoihin ja kansiin. Ministeriö kiirehtiin eduskuntaa ottamaan uuden lain kumileimattavaksi jo lähiviikkoina.

* * *

Miesten hedelmöityshoitolaki on hyväksytty eduskunnassa. Lain mukaan hoitoja voidaan antaa miespariskuntien lisäksi myös ilman miespariaan vauvakuumeileville miehille. - Kiinalaisten tiedemiesten kokeet olivat niin rohkaisevia, ettemme millään voineet enää seistä lääketieteen kehityksen jarruna, kertoo kansanedustaja Pirkko-Pekka Huimalainen-Hössö(evvvk). - Seuraavaksi alamme jalostaa niitä vaaleanvihreitä possuja, jotka hohtavat pimeässä, hän jatkaa toinen erivärinen silmä innosta loistaen.

* * *

Eduskunta on puinut myös seksikieltolain tiukennusta. Kun ostamisen ja sittemmin myös myymisen kieltäminen ei ole tuonut toivottua tulosta, aiotaan jatkossa puuttua jo kielletyn kauppatavaran hallussapitoon julkisilla paikoilla. Asiasta suoritettaneen puhelinäänestys (ilmeisistä syistä) lähipäivinä.

* * *

Kiirettä siis pitää mainitulla kansanedustuslaitoksella. Käsittelyyn on tulossa myös varoitustarrojen pakollinen lisääminen kaikkiin tuotteisiin, joiden voidaan kuvitella aihettavan terveydellistä tai ympäristöllistä haittaa. Alkoholia sisältävissä pakkauksissa jo olevia varoituksia aiotaan karmaistaa painattamalla pulloihin kuvia kaikkein mehukkaimmista oksennuslätäköistä, sekä irvokkaimmista laattaamis-suorituksista. Kansalaisilta pyydetään apua kuvagallerian luomisessa. Otoksia voi lähettää osoitteeseen [email protected] .

Uusista varoitustarroista mainittakoon esimerkiksi paparipurkkeihin tuleva kaasunaamarin kuva ja teksti: "Ylenpalttisesti nautiskeltuna saattaa aiheuttaa suolikaasupäästöjä".

* * *

Lopuksi päästöistä säästöihin. Kansantalouden Kurjistusviraston ekonomistit ovat laskeneet paljonko voitaisiin säästää, jos lumien aurauksesta ja siirtelystä luovuttaisin kokonaan. Laskelma, jota ei toistaiseksi ole julkaistu, perustuu siihen merkittävään havaintoon, että lumet sulavat joka vuosi ihan itsestään. - Ajatus on yksinkertaisuudessaan suorastaan hämmästyttävän nerokas, toteaa viraston pääekonomisti Gunvor Kuulapää. - On ääretöntä kansantaloudellista tuhlausta tökkiä ja jyystää kalliilla koneilla yötä päivää jotakin, joka häviää itsestään, hän jatkaa. - Säästöt tulevat olemaan giganttiset. Kuntatalouden ahdingosta ei tämän jälkeen tarvitse enää kuulla, hän lupaa lopuksi.

Tämä tällä erää uutisista. Hyvää illanjatkoa!

 

Ai niin - vielä ystävänpäivätervehdys:

Rakas ystäväni! Haluan toivottaa sinulle hyvää ystävänpäivää. Tänäkin vuonna käytin lahjaasi varatut rahat päihdetyöhön. Sain niillä ison kossun.