Aloitetaan kevyesti. Siis tosi kevyesti. Ilta-Sanomat kertoi viikonvaihteessa budapestilaisesta pormestarista, joka vaatii, että kaupungintalon naistyöntekijät saavat käyttää minihametta vain ja ainoastaan siinä tapauksessa, että heillä on "aivan täydelliset sääret". Uutinen jatkuu näin: "Hame ei miehen mielestä lisäksi saa nousta kuin pari senttiä poven yläpuolelle, raportoi uutistoimisto Reuters."

No niin, nyt alkaa muotiasiat kiinnostaa meikäläistäkin! Jään innolla odottamaan ensi kesää...

* * *

Jos on täällä Suomessa ihmetelty sitä, onko laki kaikille sama (viittaan tällä tietysti tuoreeseen oikeuden päätökseen jättää tuomitsematta hanhenkakan aiheuttaman angstin aiheuttamiin surmanlaukauksiin syyllistynyt miljonääri), niin Sveanmaalla on ihan samat ongelmat autoilua rakastavien kuninkaallisten kanssa.

Viimeisimmästä kolaroinnista vastanneen Kaarle XVI Kustaan ajokuntoakin on jo ehditty epäillä. Häntä ei kuitenkaan asemansa vuoksi voi syyttää mistään, eikä hänen tarvitse alistua rahvaan tavoin puhallus- tai verikokeisiin.

Aamulehti (27.8.05) kertoo Aftonbladetin haastattelusta, jossa perustuslakiasiantuntija J.N. muistuttaa kuninkaan voivan syyllistyä mihin rikokseen tahansa ilman rangaistusta. "Vain siinä tapauksessa, että hän vaihtaisi uskontoa, häntä voitaisiin syyttää", toteaa J.N. Aftonbladetille.

Hä? Jaa, no siiiitten...

* * *

Aamulehti on seurannut myös Tampereen pikaratikkahankkeen edistymistä. Tällä haavaa tämä satoja miljoonia maksava hanke on hieman jäissä ja parempi onkin, sillä näillä leveysasteilla se olisi lopulta jäissä kuitenkin - kirjaimellisesti. Täysin utopistisen hölynpölyhankkeen suunnitteluun on kuitenkin onnistuttu upottamaan jo 400 000 euroa.

Kaupunginhallitus on kaikesta huolimatta lähdössä syyskuussa opinto- ja koulutusmatkalle Espanjaan. Yhtenä kohteena on tutustuminen Madridin metroon. Vaikea arvata, minkä vuoksi. "Ratikkamatkoja" on aiemmin tehty jo Karlsruheen, Strasbourgiin, Pariisiin, Lontooseen, Birminghamiin, Sheffieldiin, Manchesteriin, Nantesiin ja Barcelonaan. Mutta vielä on nähtävä Madrid!

Matkalle lähtevät 11-jäseninen kaupunginhallitus, valtuuston kolme puheenjohtajaa, kaavoitusjohtaja, sekä kahdeksan hallituksen työskentelyyn osallistuvaa virkamiestä. Matkan kustannukset ovat noin 30 000 euroa. (Tiedot Aamulehdestä 19.8.05)

Tässä saattaisi hölmömmälle herätä sellainen kysymys, että miksi helvetissä raideliikenteen oppeja haetaan jostain Madridista tai Barcelonasta? Kaupunkiin, joka on samoilla leveysasteilla Siperian Jakutskin ja Alaskan Anchoragen kanssa! Ole`, Tampere!

* * *

Tämän päivän Iltalehti puolestaan kertoo espoolaisen "palvelu"talon saunasta heikossa kunnossa löytyneestä 88-vuotiaasta vanhuksesta. Hän oli virunut siellä 37 tuntia kenenkään huomaamatta. Palvelutalon vastaava kertoo lehdessä, että päivittäistä kierrosta palvelutalon asunnoissa ei tehdä, vaan kyse on asukkaiden satunnaisesta seurannasta. Talossa on hänen mukaansa henkilökuntaa vain toimistoaikana ja että saunatilat siivotaan kaksi kertaa viikossa.

Huh hah hei ja säästökuuria pullo!

* * *

Hätäkeskukset ovat jälleen hädässä. Puhelinlinjat tukkeutuivat viime perjantain myrskyn aiheuttamista avunpyynnöistä niin, että jonotusaika oli jopa viisi minuuttia. Toivottavasti kukaan ei saanut sydänkohtausta sinä päivänä.

* * *

Eilen SE sitten alkoi - paskaviihteen uusin hyökkäys nuorisomme aivotoimintaa vastaan. Älkää ihmetelkö, jos näette heidän kulkevan lasittunein silmin höpertelemässä jostakin ihmeellisestä "talosta" ja sen uusien asukkaiden vielä ihmeellisemmästä elämästä. Ja kun jokailtainen(?) h-hetki koittaa, niin varokaa puhuttelemasta jälkikasvuanne - seurauksena voi olla häiriintyneen keskittymisen keskeyttämisestä aiheutuvia häiriintyneitä raivokohtauksia.

* * *

Hurrikaani Katrina osoittaa jälleen ihmiskunnalle kaapin paikkaa. Juuri, kun Aasian tsunamit alkoivat jo unohtua, oli hilkulla, ettei New Orleans hukkunut mereen. (Kts. kommentti!) Olemme saaneet täällä Suomessakin tutustua luonnonvoimien mahtiin viime aikoina, tosin hieman eri mittakaavassa. Kusessa ollaan oltu silti.

Mutta jenkit uivat siinä tosi syvällä näiden hurrikaaniensa kanssa. Jälleen puhutaan kymmenien miljardien dollarien vahingoista. Joka tietenkään ei ole mitään verrattuna tähän. Sopii muuten pohtia tuota kusessaoloa kaiken sen pohjalta, mitä olen hiljattain teksteissäni ja kommenttilaatikoissani heidän Harmageddonistaan sanonut... Katrina on lisäksi nostanut öljyn hinnan uuteen ennätykseen, eikä sen laskusta ole mitään tietoa.

Me ihmispoloiset olemme polvillamme luonnonvoimien edessä, emmekä voi asialle yhtään mitään. Me, jotka kirkkain silmin utopioimme Marsin maankaltaistamisesta! Kuten joku vääräleuka osuvasti jossakin sanoi, sellaisesta on turha unelmoida, kun samanaikaisesti olemme marsinkaltaistamassa Maata.

* * *

Palataan lopuksi vielä Aamulehden pariin. Eilen siinä oli hykerryttävä juttu otsikolla "Roskaruoka ja löhöily tappavat länsimaiset ennen aikojaan". Toimittaja kirjoittaa omassa kommenttilaatikossaan mm. näin:

"Vähältä piti. Meistä tuli melkein kuolemattomia. Pitkään näytti, että kehitys saisi elinikämme aina vain kohoamaan. Ilmasto on mukavasti lämmennyt. Keinolannoituksella aloimme saada ruuan riittämään kaikille - tai no, ainakin meille länsimaalaisille. Me rokotamme, leikkaamme ja lääkitsemme.

Yhtäkkiä käy ilmi, että olemme itse aiheuttamassa kuolemamme. Sen kun istumme ja syömme."

Voiko HumanError -ajattelua enää tuon paremmin tiivistää?