Pitihän se tämäkin vielä nähdä. Oli pakko oikein tarkistaa, ettei aika-avaruuteen ollut syntynyt repeämää, joka olisi viskannut minut johonkin keskiajalle. Mutta ei - kyllä kai tänään eletään vuotta 2005 jaa? Ja jotkut vielä väittävät tätä tietoyhteiskunnaksi!

Eikö nyt olisi mitenkään riittänyt, että kyseinen heppu olisi bannattu häiriköimästä niiltä palstoilta ja jos syyte oli pakko nostaa, niin eikö joku viestinnän häirintään liittyvä pykälä olisi löytynyt? Pitikö se olemattomanpilkka tosiaan kaivaa jostain historian hämäristä siihen mukaan?

Hyvä on. Minä olen myös loukkaantunut usein. Minua vaivaa hirveästi, kun törmään uskonasioihin tai uskonnon tuputtamiseen. Se on vaivannut jo pienestä pitäen. Vakaumustani loukkaavat niin kirkonkellot kuin uskonnolliset seremoniatkin. Myös lehtien yleisönosastokirjoituksissa saattaa pahaa aavistamaton yhtäkkiä törmätä hartaaseen julistukseen puhumattakaan Internetin keskustelupalstoista, jotka ovat sitä itseään täynnä. Jopa silloinkin, kun sen ei pitäisi mitenkään kuulua palstalla käsiteltäviin aihepiireihin - esimerkkinä Tiede-lehden keskustelupalsta, jota tulee seurailtua silloin tällöin.

Uskontoon ja uskovaisten loitsuihin törmää siis aivan liian usein. Se loukkaa syvästi pyhää jumalattomuuttani. Taidan tehdä eduskunnalle lakialoitteen jumalattomuudenpilkan kirjaamisesta rikoslakiin mahdollisimman pian.

 

Lopuksi haluan heittää pohdittavaksenne kysymyksen, mihin ihmeeseen me tarvitsemme uskontoa? Eikö lähetystyön hurmeinen historia opeta meille mitään? Olen täällä yrittänyt pukea sanoiksi kantaani, jonka mukaan olemattomista höpertelyllä ei loppujen lopuksi muutenkaan saavuteta mitään hyvää ja kestävää. Tiedän - en ole osannut asettaa sanojani siihen järjestykseen, että olisin itsekään ollut likimainkaan tyytyväinen. Siksipä loistan tällä kohtaa lainavalolla ja pistän tähän pari linkkiä, joissa asia on paremmin ja selkeämmin sanottu.

http://www.vapaa-ajattelijat.fi/kasikirja/loppusanat.html 

http://www.vihrearouva.net/usko/index.html