Suomen rikostutkimushistorian suurinta häpeäpilkkua ollaan nyt putsaamassa oikein huolella. Onnistuuko se näillä näytöillä, joilla tutkijat ovat palapelinsä kasanneet? Vai jääkö sittenkin liian monta palaa kadoksiin? Jääkö sijaa "järkevälle epäilylle" Gustafssonin syyllisyyttä kohtaan? Mielestäni jää ja jää.

Olen jotenkin pettynyt koko syytteeseen, joka perustuu vain aihetodisteisiin. Kun tapaus otettiin uudestaan esiin kymmenien vuosien päästä ja julistettiin ainoa elonjäänyt epäillyksi, niin sitä luuli, että nyt niillä on taatusti uutta tietoa ja kovat näytöt. Vielä mitä! Ainoa todella raskauttavan näköinen uusi tieto on se, että G:n kengissä näyttää olevan verta vain ulkopuolella.

Mitä tämä sitten lopulta todistaa? Oikeus pohtikoon sitä todella tarkasti. Samoin kuin sitä, että paikalta löytyneestä spermaisesta tyynyliinasta on löydetty vain jonkun ulkopuolisen

henkilön dna:ta.

 

Tässä lisää "järkevää epäilyä":

  • Missä ovat kaikki kateissa olevat tavarat, mukaanlukien surma-ase?

- Laajoista etsinnöistä huolimatta niitä ei ole löydetty. Kuten puolustus sanoo, G:n olisi täytynyt etsintä-alueen ulkopuolelle niitä piilotellessaan käyttää moottoripyörää. Kukaan hämmästyttävän monesta lähistöllä liikkuneesta ei ole sitä kuullut.

  • Silminnäkijähavainto kertoo jonkun miehen poistuneen paikalta aamukuudelta kiireisin askelin. Kuka se mies oli?
  • Kioskinpitäjää kyllä epäiltiin surmista, mutta vaimo antoi hänelle alibin.

- Tällaisen alibin uskottavuus näissä olosuhteissa on tasan nolla. Onko hukuttautumalla itsemurhan tehneen kioskinpitäjän dna tarkistettu?

  • Sitten nämä uudet "todistajat", jotka silmät pyöreinä kertovat tarinoita riidasta ja uhoamisesta.

- Sellaistahan kuulee joka puolella koko ajan! Tällaisten "todistajien" esiin kaivaminen kertoo enemmän muun näytön hataruudesta.

 

Jos syyttäjä aikoo rakentaa aihetodisteistaan uskottavan kokonaisuuden ja aukottomasti todistaa, ettei kukaan muu kuin Gustafsson voi olla syyllinen, niin kaukana ollaan. Liian monta palaa on hukassa.

Tähän asti nähdyn perusteella ollaan pikemminkin tekemässä neljättä murhaa - oikeusmurhaa.

 

Päivitys 7.10.05

Espoon käräjäoikeus: SYYTÖN! 

 

Linkkejä:

http://www.bodomjarvi.com/ 

http://www.icon.fi/~art3/waldemar/index.htm 

http://kotisivu.mtv3.fi/bodom60/ 

http://www.iltalehti.fi/osastot/bodom/Puolustus.htm