Vitutusloki palkitsee silloin tällöin jonkin uuden ilmiön tai teknisen innovaation erityisellä HUUHAKE - palkinnolla.

Palkinto myönnetään, jos kyseisen asian tai keksinnön voidaan tarpeellisuutensa ja innovatiivisuutensa huomioon ottaen katsoa selvästi ylittävän käsitteen "turhake".

 

Ja nyt, ensimmäisen HUUHAKE-palkinnon saa - and the first winner is...

 

ADIDAS_1

Mikroprosessoriohjatut lenkkitossut!

 

Keksinnön yksiaivoiselle Vitutusloki-raadille esitellyt Mikrobitti-lehti (8/05) kertoo:

"Adidas_1 -lenkkareissa iskunvaimennus säätyy tietokoneen ohjaamana. Tossujen kannassa on askeleiden aiheuttaman tärähdyksen mittaava magneettinen tunnistin. Siitä tieto välitetään viidestä miljoonasta laskutoiminnosta sekunnissa suoriutuvalle mikroprosessorille, joka päättää tarvittavan iskunvaimennuksen määrästä. Kengän pohjaan upotettu suoritin ohjaa sähkömoottorin voimalla toimivia rattaita, jotka säätävät tukielementtien toimintaa. ..."

"Käyttämättöminä tossut sammuvat itsekseen kymmenessä minuutissa sisäpohjaan upotetun pariston säästämiseksi."

 

Raadin perustelut:

Vitutusloki on haltioissaan tällaisesta pellepelottomuudesta. Keksintö kuuluu kirkkaasti sarjaan miten_ilman_tätä_on_yleensä_voitu_tulla_toimeen. Loki kiittää tossujen kehitystyössä mukana olleita raskaista ponnistuksistaan ja niistä tuhansista työtunneista, joita tämän tärkeän kehitysaskeleen tuominen ihmiskunnan hyväksi on vaatinut. Tämän kaiken huomioon ottaen tossujen hinta (250€) on suorastaan naurettava.

Raati jatkaa: Se, että tuotteessa on joitakin miinuksia, kuten paino, 400g/mono, tai se, että juoksija joutuu edelleen valitsemaan suunnan ja vauhdin itse, rohkaiskoon meitä kaikkia jatkamaan ponnistelujamme. Maailma ei ole vielä valmis!

Palkintodiplomi kiitoksineen ja oheisine perusteluineen tullaan toimittamaan saajalleen pian. Onnittelut vielä kerran!